Allt möjligt

Mums!

Mums!

Något som jag på senare tid blivit sugen på att göra är att baka eget knäckebröd. Var hemma hos en väninna en gång som hade bakat ett helt otroligt gott knäckebröd. På den tiden innan jag blev sambo använde jag mitt kök till målarstudio vilket inte gav något särskilt utrymme för några avancerade bakverk. För två veckor sedan var vi, sambon, barnen och jag hemma hos min farbror och faster. Hon hade lyckats göra det godaste av dem alla så dagen efter hade jag gjort det! Jag är mega stolt att jag lyckades känna mig som en matmor och äntligen bakat detta goda knäckebröd!

Processed with Snapseed.

 

Megamums!

  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl Majsmjöl
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 dl Kokande vatten

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ca 30×40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla i ungefär 15 minuter. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen på 1-1.5 timme på 150 grader. ( I mitt fall var min perfekt efter 1 h 15 min. Det beror dock på tjockleken)
Drag över bakplåtspapperet med knäcker på ett galler och låt svalna……..

Ni lär inte bli besvikna. Jag la lite havsalt över innan jag satte in den i ugnen. Men lika gott att lägga på smöret sen……. 🙂


 

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.