Events

Bistro Italiano

Nu är tavlorna på plats för 3:e gången på Bistro Italiano på Övre Husargatan 5 i Göteborg. Denna underbara restaurang som Claes och Anna Lindquist driver. Maten är outstanding och personalen likaså. Ett ställe dit man gärna gått varje dag.
Denna gången valde jag illustrationer som jag tryckte på canvas och sedan målade på. De illustrationer som jag nu tagit fram igen och kommer att göra med av. De som var grunden till min artikel i New Yorks Artz magasin för några år sedan.
Skall berätta mer ingående sedan. Var ivrig att visa upp mina bilder och har inte riktigt tiden just nu så jag skriver om en stund igen. Alla dessa bilder har ju en historia och en vacker dag som jag tjatat länge om så kommer säkert den där boken att bli färdig med alla bilder och livshistoria.

Ha en fin dag så länge! Men se till att boka bord på Bistro Italiano…..!

Kram

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.