Events

Corona utställning

Vad hände egentligen? En pandemi drog över världen. Livet har sin gång. Man får acceptera det och bara följa med. Ta hand om varandra och kanske ta itu med saker man inte gjort innan. Andas och respektera moder naturs lagar.

Som konstnär jobbar jag alltid ensam så för mig jobb mässigt var det ingen skillnad. Däremot kom jag in i en målar period som inte tog slut. Jag har målat allt möjligt. Försökt att gå ifrån mina ansiktslösa kvinnor ett tag och måla barnsliga målningar samt abstrakta. Jag älskar ju allt som ” vill ut”…….
Ok, de ansiktslösa kvinnorna har blivit lite som ett signum för mig och där jag också fått mitt ”konstvärde” som sattes i London 2011. Direktiv hur jag skall prissätta mina damer då det är lite som en aktiemarknad. Men vad hände med det? Konstvärdet? är det någon i dag här i Sverige som överhuvudtaget tagit tag i detta och fått sin konst värderad?

Tiderna ändras. När jag kom in i denna branchen var det oerhört viktigt. I dag, i allefall i Sverige är det ingen som bryr sig längre. En lättnad för mig som levde på knäckebröd under en lång period då min gallerist i London sa åt mig att jag under inga omständigheter fick sänka priserna för då vore jag körd som konstnär.
I dag reas det ut hur som helst. Till och med Saatchi har rea ibland. Men jag är glad. Ingen är gladare än jag som kämpade länge med mina knäckemackor. Det var en nyttig period i livet och man lär sig uppskatta saker på ett annat sätt….Men det är skönt för mig och mina kunder att ett konstvärde sjunker inte bara för att jag kan ge lite rabatt. Konstvärdet finns där……..

För att ge lite tips om färg. Livet är inte alltid rosa för alla men jag försöker måla den rosa ibland på vissa tavlor då rosa är en färg som ger behag och ödmjukhet. Den skapar tröstande känslor och hopp. Allt kommer att bli bra och allt kommer att lösa sig. Det är den rosa färgens egenskaper…..
Så visst förstår man de människor som alltid lever i det rosa även om det tyvärr inte alltid fungerar i verkligheten…..hihihi…

Mycke färg behöver våra själar för att känna glädje och positiva känslor. Och även grått som känns lite tråkig ibland utom i vissa fall är till för att intensifiera dina handlingar… Intressant va?

Man bör dock släppa in fler färger så att alla sinnen blir glada…… Något att tänka på särskilt nu i dessa Corona tider.

På lördag är det utställning. En liten utställning. Jag kommer att försöka fota så mycket som möjligt så att jag kan lägga upp det sen. Allt går att handla online. Kontakta mig. Kommer även att lägga ut priserna på min hemsida inom kort.

Hoppas få se några. Handsprit finns och en stor lokal erbjuds. Skulle det mot förmodan bli många så står min man där och har koll. Han slänger gärna ut er om det blir för trångt….hahahahha (Sades med glimten i ögat.)
För jag tror inte det blir några problem……

Ta hand om varandra och tänk på färgernas betydelse……..vad vill du ha i ditt hem? Vad är viktigt för dina sinnen….?

<3

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

One Comment

  • zortilonrel

    Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. Nevertheless imagine if you added some great visuals or videos to give your posts more, ”pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this site could certainly be one of the greatest in its niche. Fantastic blog!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.