Allt möjligt

Dalai Lama……

28 july och det spöregnar ute. 15 graders sommarvärme ..fniss.. 🤭
Men man skall inte klaga, eller hur? 🤭

Mitt hopp är att alla barnen få vara ute och bada och njuta av sommarlov snart innan skolorna är igång igen. Det är så viktigt att få hämta energi och nu särskilt med tanke på att Corona fortfarande är kvar. Tyvärr verkar värmen utebli i år så det är bara att le och tänka att höstväder och rätta kläder är ganska bra ändå…… fniss.

Dalai dök upp på min Facebook och jag känner och tror att hans visord är de bästa som jag läst genom åren. Tyvärr har jag inte läst någon av hans böcker. Har ni det? 🙂

I dag skall vi åka till Varberg med goda vänner. Ser fram emot det även om regnet smattrar på rutan och den där strandpromenaden verkar inte direkt lockande längre. Vi får bara njuta av stunden……och självklart av glatt umgänget i stället och vem vet….kanske solen tillslut skiner igen. 🤭

💖

Dalais ord:

”I try to think of myself just as one among seven billion human beings. If we emphasise differences between us it creates distance; if I dwell on the idea that I’m Dalai Lama I make myself a prisoner, but if I think of myself as a human being like everyone else it brings us closer. All seven billion human beings are interdependent, so my future like everyone else’s depends on the rest of humanity.”
-Dalai Lama

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

One Comment

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.