Om mig

Helena Hötzl

Hej!

Jag har bloggat förut men tänker att jag skapar en egen sida nu. (Denna sidan blir en svensk och har ingenting med min helenahotzl.com att göra då det är min webbshop/webbsida.) Jag har skrivit om relationer för BB Publications i England. Bloggat på Improve och Finest. Jag är en drömmande konstnär. På mitt CV finns jobb som makeup artist, bröllopsfotograf, mönsterdesigner. Au-pair i USA. Jag har jobbat på NK med Ralph Laurens fina kläder. Har sålt Miu Miu skor och andra vackra skor av kända designers. Jag har sminkat på film och för mode. Jobbat på vaktbolag, Receptionist på hotell i Tyskland. Jag har medverkat som statist i flera filmer och jag målar…….
Penslar, färger och canvas gör mig lycklig 🙂 och en hel del annat…. 😉

Efter att jag blev kontaktad av Saatchi Gallery i London fick jag det uppsving jag behövde för att ta mig iväg utomlands och satsa på min konst. Min första utställning hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter har jag medverkat i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Samt haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Medverkat och haft egna utställningar i Europa och i Sverige.
Min konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och andra tidningar.

Ordspråket från Howard Thurman blev mitt motto:
“Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.” 

Jag älskar att resa, träffa intressanta människor. Jag älskar ärliga, raka och härliga människor. Jag umgås med alla som fyller min själ av kärlek, sanning och ett djävlar anamma!
” There is only one of you! Don´t walk around and create drama. Be honest, be true and just be yourself!”

Mitt liv har inte varit rosa. Det har varit tufft. Min barndom spenderades mycket på sjukhus och i ensamhet. Har nog opererat allt utom huvudet som jag brukar säga med ironi och ett stort leende. Förlorat så många av mina kära i cancer, mord, och andra tragiska händelser. Mycket smärta har varvats med en massa glädje vilket gjort att jag varit som en gammal jo jo som hoppar högt och faller ner…hoppar högt och faller ner…….men bland tårar och smärta finns alltid ett stort leende. En livsglädje och nyfikenhet som inte har några gränser. Tacksamheten till livet.

 

img_7248

Målandet för mig har varit:

“En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande ”.

Jag älskar att lyssna på andras livsöden. Då mitt liv fylldes med 7 års vakuum mellan 2008-2015. Då min jo-jo effekt var som störst….
Människors livsöden, speciellt kvinnor som jag kom i kontakt med har motiverade mig att nå ut och engagera mig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A.

Sen 2008 har jag insett att mina mönster skulle vara ursnygga på kläder och accessoarer. Då 2008 möttes mina idéer med skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Ingen kan ju missat det…..
Min vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till mina kunder.

All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.”

 

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.