Events

Min stora dag

Välkomna till ART FOR CHARITY på Clarion Collection Hotel Plaza i Karlstad den 22 /2 klockan 18.00 – 22.00

Jag är med och skänker en tavla till Min stora dag som organisationen heter som vi samlar in pengar till.

Det står mig varmt om hjärtat då jag som barn gick igenom väldigt många operationer pga en benröta. Jag fick en benröta pga av sjukhusbaciller när jag föddes. Dessa spred sig och under 8 år grät jag varje natt av att jag hade så ont. Kan fortfarande minnas de smärtor som ibland för mig som barn var olidliga. Minns min pappa som satt med mig på nätterna i bland och gav mig all positiv energi som han bara kunde. Min benröta spred sig och efter 7 operationer började man prata om att amputera benet.  Som tur var var jag en av de lyckliga som slapp. En forskare i Köpenhamn och en docent vid Lunds lasarett beslöt att ta sig an mig i ett forsknings projekt och de gjorde en operation på mig vid 11 års ålder som innebar att man tog benbitar av mina höftben på varje sida och pusslade ihop ett nytt ben. Hela operationen fotades.

Att ligga på sjukhus när man är liten och har ont är tufft. Man är rädd, vilsen och ibland glad. Jag minns många dråliga händelser som när jag och en äldre kille i 15 års åldern hade rullstols race i korridoren. Inte så uppskattat kanske men väl behövligt 🙂

En dag kom syster Gudrun in till mig. Hon var 26 år gammal och alltid så gullig. Jag minns henne väl. Hon hade med sig några kollegor som lagt en peng vardera och handlat färgpennor och block till mig. Jag minns hur glad jag blev.

Någonstans har jag dessa pennor än i dag med lappen från Gudrun m fl.

Ni kan göra skillnad genom att bidra i morgon kl 18.00 på auktionen!
Alla dessa barn som ligger på sjukhus och har det jobbigt. De barnen behöver lite extra under sin sjukhus vistelse. Och så lite gör så otroligt mycket!

VÄLKOMNA!!

 

www.minstoradag.org

Bilden nedanför.  11 år gammal.
Blir insmord av Gudrun då mina hälar fick liggsår.Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.