Konst

Spinneriet Plan 3, Lindome

Helena Hötzl, Plan 3, Spinneriet i Lindome…..

Så var det dags att äntligen öppna lokalen i Spinneriet. Ni som läst min blogg innan vet att jag för över ett år sedan föll för lokalerna i Spinneriet och satte upp mig på kö. Har inte skrivit på länge. Det har hänt en hel del sedan sist. Och skall ta och berätta om det i nästa blogg. Men här är invigningen till mitt egna galleri, min lilla shop och min ateljé! Magisk känsla!!! Love <3

Klockan 04.00 lämnade vi Spinneriet dagen innan öppning. Då såg det ut så här som på bilden ovanför. Glädje, trötthet efter en månads renovering. Sentimentala tårar då jag kämpat länge och så mycket har hänt i mitt liv sen den dagen 2008 som Saatchi i London kontaktade mig och skickade iväg mig på min första utställning någonsin i Budapest , Ungern.
Att stå här dagen innan öppning och kika på allt vi åstadkommit. Jag och Ulf. Tacksam för den hjälp av de vänner och nära och kära som ställt upp och hjälpt till!
Glädjen är fullkomlig! Ni är fantastiska som varit med och hjälpt mig att förgylla min dröm.

Nedan är lite bilder från invigningen den 11 / 11 – 2017. En fantastisk dag men mycket folk som kom på besök. Tyvärr hann jag inte fotografera alla.

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.