Allt möjligt

Underbara Apelviken

Jag älskar Apelviken nere i Varberg. Det känns som att man kommer utomlands de gånger när man längtar bort någonstans. Tar endast ca 1 h bilväg dit från Göteborg så vi som har såpass nära åker dit då och då. Ännu mer nu när min väninna flyttat till Bua.
Det finns många mysiga restauranger som John´s Place ( http://johnsplace.nu )och Brittas strandveranda. (http://brittasveranda.se)
Brittas krävs dock att det är varmt väder då man sitter ute vid stranden. I allefall så som jag minns det……
Sen har vi fiket vid Surf saloon. ( https://www.surfsaloon.se ). Jag och Ulf ( min man ) hann ta en fika där innan vi gav oss i väg för att checka in på mysiga Gästis i Varberg med vänner för en lagom liten ”åka bort helg” under denna Corona period som fortfarande existerar…..

Bilden är tagen från Google från Varberg.
Surfers Paradise
Stranden i Apelviken.

Kan helt rekommendera allt därnere……… Har ni som bor i trakten några tips till oss som inte bor därnere? Låt oss veta…….

<3 Helena

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

5 Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.