Om mig

Tankar 20 mars 2019….

Kloka Astrid Lindgren. Visst är det så…….

I dag vaknade jag vid 06.00 och var fortfarande kvar i en dröm. Kände mig lite orolig när jag vaknade av drömmen som jag tyvärr inte minns längre vad den egentligen handlade om.
Jag körde mina ungdomar till skolan. Full av energi tog jag sen på mig träningskläderna och tog med Morris ut på en långpromenad. Han är 10 månader nu så han hänger med glatt. Det regnade ute och var trist men vindens piskande mot mitt ansikte gav en enorm kick. Vi gick längst vattnet och Morris sprang omkring och ville jaga fåglar men kopplet tog emot.
Det är en tid av djup suck. Suck på så många brutna löften igen. Så mycket tomma ord från så många när det gäller jobb. Dock har jag två stora event på gång med min konst. Så jag ser fram emot de.

Jag vill så gärna lita på folk. Hoppet dör liksom aldrig och jag är full av energi för att gå in i nya projekt. Jag tror alltid att livet tar oss dit vi skall vara men frågan är då varför det alltid är så mycket tomt snack? Vart skall jag i livet. När är nästa anhalt? Är detta allt? Står i valet och kvalet om jag skall ha kvar min studio. Älskar den och vi la så mycket på den men samtidigt är det nu långt att åka och det blir inte direkt att jag kastar mig till studion och målar som jag kunde innan. Jag saknar att kunna måla långt in på kvällen när andan föll på…….Nu blir det en lång process……Det får mig att “kvävas” lite……..

Jag som har ett väldigt ensamt yrke längtar dock efter varje projekt som vi börjar prata om för att få skapa någonting fantastiskt med andra. Men oftast blir det bara tomt snack och en massa drömmar. Ingen som verkligen kan leverera sin del. Jag har ju min målning och you name it. Jag är färdig snabbt om det är ett måste.

Så, ensam är starkast var alltid mitt måtto förr men ibland längtar jag efter kollegor. Att få träffa nya vuxna människor och få någonting gjort på riktigt. Livet är här och nu.

Morris är svart när vi kommer hem och han åker direkt in i duschen. Han är väl kanske inte jätteförtjust i det men se så fin han blir efter?

Lille goe Morris……

Njut av dagen!
<3

Den svenska konstnären och illustratören Helena Hötzl växte upp i en liten stad på den svenska västkusten. Hon tillbringade en stor del av sin barndom i smärta och genomgick en hel del kirurgi, men använde sig av sina drömmar och konst som ett sätt att mätta en hunger efter flykt. “En slags meditation där jag får ur mig allt; glädje, sorg, smärta och lycka. Rensande och helande - säger Helena”. Efter att ha blivit kontaktad av Saatchi Gallery i London fann hon det uppsving hon behövde för att göra hennes drömmar till verklighet. Hennes konst kom ut internationellt med hennes första utställning vilken hölls i Budapest på Opera Gallery 2008. Strax därefter medverkade hon i flertalet utställningar för World Art Foundation i USA. Sedermera har hon haft upprepade utställningar på Gallery 9 i Los Angeles. Människors livsöden, speciellt kvinnor som Helena kom i kontakt med, motiverade henne att nå ut och engagera sig med en rad olika globala organisationer som stödjer kvinnor och barn. Exempel är bl a Action Aid, Cover Girls for change och Peace Project i L.A. Hennes konst har blivit omskriven i New York Arts Magasin och hon har ställt ut i gallerier över hela USA och Europa. Efter att nyligen ha valts ut bland tusentals konstnärer baserade både i Storbritannien och internationellt, samarbetar nu Hötzl med Londonbaserade galleriet, Debut Contemporary. Under de senaste åren insåg Helena Hötzl hur väl lämpad hennes konst var för kläder, inredning och design. Denna idé möttes först av skeptism, men visade ju sig inom ett par år att konst på kläder kom att bli en stor marknad internationellt. Hennes vision är att en dag kunna smycka varje hem med sin konst och “ Lifestyle concept”. Att få sprida lycka, glädje och attityd till sina kunder. All produktion är handgjord i Italien. I närheten av Lago Maggiore.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.